Sosyal Medya

Güncel

''FET֒nün imamları ayda 45 bin TL maaş alıyordu''

Eskişehir’de, ‘Adil Gerçek’ kod adlı gizli tanık, imamların ayda 45 bin TL maaş aldığını iddia etti.



EskiÅŸehir ValiliÄŸi, 20 Mart 2015’te EskiÅŸehir Yöneticileri DerneÄŸi hakkında bir rapor hazırladı.

DerneÄŸin Fethullah Gülen Cemaati’nin kolu gibi faaliyet gösterdiÄŸi anlatılan raporda, “Afrika ülkelerindeki Cemaat’e ait okullara yardım parası toplandığı, il müdürlerine dağıtılan toplu zarflarla kamu kurumlarının etkisinden faydalanarak maddi yardım saÄŸlandığı ve kayıt tutulmadığı” bilgileri yer aldı.

Bu bilgiler üzerine EskiÅŸehir Cumhuriyet Savcısı Hasan Karagöz, FETÖ/PDY’nin EskiÅŸehir’deki yapılanması hakkında soruÅŸturma baÅŸlattı.

Savcı Karagöz, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduÄŸu ve mahkemece kabul edilen FETÖ/PDY iddianamesinde FETÖ’cü memurların, 17/25 Aralık’ın ardından‘Zaman Gazetesi aboneli- ÄŸini iptal edenlere’‘Cemaat sohbetlerine gitmeyenlere’‘burs vermekten vazgeçenlere’ ve ‘Bank Asya’nın pos cihazını iptal edenlere’ Ã§eÅŸitli bahanelerle cezalar yazıldığını ileri sürdü.

‘350 CEMAAT EVÄ° VAR’

Savcı Karagöz’ün hazırladığı soruÅŸturma dosyasında, ‘Adil Gerçek’ kod adlı gizli tanık, FETÖ’nün EskiÅŸehir ayağı hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Kentte Cemaat’e ait yurtlar ve evler bulunduÄŸunu anlatan gizli tanık, “Ãœniversite kayıt dönemlerinde EskiÅŸehir dışından gelen öğrencilerle iletiÅŸim kurularak güvenleri kazanılmaktadır” dedi.

Gizli tanık, kentte erkekler için yaklaşık 250, kızlar içinse 100 ev olduğunu iddia etti.

ESKÄ°ÅžEHÄ°R’DE 25 Ä°MAM

Örgütün EskiÅŸehir’de biri Osmangazi, diÄŸeri Anadolu Ãœniversitesi’ne atanmış 2’si eyalet imamı olmak üzere 25 civarında imamı oldu- ÄŸunu ileri süren Adil Gerçek, “Bu imamlar toplanan paralardan aylık 45 bin TL maaÅŸ almaktadırlar”diye konuÅŸtu.

Gizli tanık, FETÖ’nün mali iÅŸlerini düzenleyen ve kayıt larını tutan özel bir ekip olduÄŸunu söyledi. Kod isim kullanan abi ve ablaların Cemaat evlerinde ve yurtlarında toplantılar yaptığını belirten gizli tanık, FETÖ’nün Eski- ÅŸehir’de yıllık 6-7 milyon TL himmet parası topladığını ileri sürdü.

Gizli tanık, “EskiÅŸehir’de 200 kadar ‘mütevelli’ denilen örgüt yöneticisi iÅŸadamı var. Ayrıca yaklaşık 150 işçi mütevelli, 100 civarında da memur mütevelli bulunmaktadır. Eyalet imamı kendisine baÄŸlı mütevellilere her yıl için toplamaları gereken himmetin oranını bildirir. EskiÅŸehir’de toplanan himmet her yıl bir ülkeye gönderilir. Son olarak da Yemen’e gönderildi” diye ifade verdi.

‘HABERLEÅžME GÄ°ZLÄ°DÄ°R’

FETÖ’cülerin, sık sık telefon hattı deÄŸiÅŸtirdi- ÄŸini belirten gizli tanık Ger- çek, Facebook, WhatsApp gibi uygulamaları kullanmadıklarını ‘Kakao Talk’ ve‘ByLock’ gibi ÅŸifreli programları tercih ettiklerini ileri sürdü.

Ä°ddianameye yansıyan telefon görüşmelerinde EskiÅŸehir’de büyük bölge imamı olduÄŸu iddia edilen F.G., Enes kod adlı kiÅŸiyle yaptığı görüşmede, iletiÅŸimin ByLock’tan yapılması talimatı veriyor. Ä°ddianamede EskiÅŸehir’deki FETÖ yapılanmasının listesi de çıkarıldı.

Listeye göre eyalet imamı, il imamı, büyük bölge ve küçük bölge imamları ile ev imamları ÅŸeklinde FETÖ’nün yapılandığı belirlendi. Listeye göre il imamı olduÄŸu ileri sürülen Mehmet M.’nin tutuklu olduÄŸu öğrenildi.

‘SORULAR VERÄ°LDÄ°’

2010 yılında hem KPSS hem de polislik sınavının yazılı sorularının FETÖ tarafından ele geçirildi- ÄŸini belirten Adil Gerçek, “EskiÅŸehir’de memurluÄŸa girecek kiÅŸilerle yapılacak görüşmelerin, Metin isimli kiÅŸi tarafından yapılmakta olduÄŸunu biliyorum. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında da soruların verilmiÅŸ olma ihtimalini yüksek görüyorum” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.